8 rodinám po celé České republice pomohla Nadace Nova a Běhej lesy!

Celé léto probíhaly běžecké závody, kterých se zúčastnila i Nadace Nova. Vybrala 8 rodin z celé České republiky a společně s projektem Běhej lesy přispěla na potřebné rehabilitace. Za jednou takovou rodinou se zástupci Nadace Nova a Běhej lesy vydali až do Ostravy, konkrétně do neurorehabilitačního centra ARCADA.

Ostravské mezinárodní neurorehabilitační centrum se specializuje na pomoc lidem s neurologickým onemocněním. ARCADA klade velký důraz na to, aby se o její klienty starali odborníci s dlouholetými zkušenostmi, proto vybírá ty nejlepší. Centrum disponuje jedinečným vybavením a jeho terapeuti jsou vyškoleni v nejmodernějších světových metodách.

Jejich péči využívá i Štěpánek, který trpí vzácným Dandy Walker syndromem a bojuje s epilepsií. Mezi jeho další obtíže patří mentální retardace, zrakové problémy, porucha příjmu potravy a atopický ekzém.

Štěpánek má v centru ARCADA skvělou péči, na kterou však jeho rodiče potřebují finance. Díky projektu Běhej lesy a Nadaci Nova jsme jim mohli předat šek na krásných 40 000 Kč, aby chlapeček mohl dál rehabilitovat, jak potřebuje.

„Za poslední dobu se hodně zlepšil, stabilita trupu je daleko kvalitnější, než bývala, začal se samostatně zvedat u překážek. Rehabilitace mu velice pomáhají a posouvají ho stále dál,“ říká Hana Illková Dis., Vedoucí rehabilitace.

Celkem jsme letos společně s projektem Běhej lesy vybrali 359 700 Kč, a mohli tak pomoci 8 rodinám.

V roce 2020 bude spolupráce s Běhej lesy pokračovat. Pokud i vy chcete pomoci dalším 8 rodinám, které Nadace Nova právě vybírá, neváhejte se zaregistrovat. „Přispět můžete jak na místě, tak při registraci na jednotlivé závody přes SportID. Přispět mohou i závodníci, kteří už na svůj závod přihlášeni jsou – stačí se přihlásit do SportID a v přihlášce na daný závod vybrat v doplňkových službách charitu,“ uvádí tiskový mluvčí projektu Běhej lesy Richard Valoušek.

Děkujeme vám, že společně s námi přinášíte dětem úsměv.