Diváci letního kina znovu společně s Kinobusem a Nadací Nova pomáhali!

Kinobus i letos v Praze nejen bavil, ale i pomáhal. Dvanáctý ročník Kinobusu přilákal během 51 promítacích večerů více jak 15 tisíc diváků. Nejvyšší návštěvnost letošní sezóny byla na českou komedii LOVEní na Hůrce, kam dorazilo 700 filmových fanoušků.

Kvůli nepříznivému počasí musel být zrušen pouze jeden promítací večer a průměrná návštěvnost jedné projekce dosáhla 302 diváků. Nejnavštěvovanějším filmem se stal americký thriller Venom, který v průměru sledovalo 470 diváků. Vysokou návštěvnost vykazovala promítací místa v Letňanech, Čakovicích, Chodovské tvrzi a na Proseku.

Spolu s letním turné mobilního kina putovala i tradiční kasička dobročinného projektu. Rekordní vybraná částka 44 674 Kč pomohla díky spolupráci Dopravního podniku s Nadací Nova malému Maxíkovi.

Maxíček se narodil v termínu a nic nenasvědčovalo tomu, že bude mít zdravotní potíže. V půl roce absolvoval první oční vyšetření, strabismus a dostal brýle. V 7 měsících byl poslán na neurologii pro opožděný psychomotorický vývoj, kde mu byla diagnostikována centrální hypotonie a PMR. Na jeho 1. narozeniny mu lékaři nadělili dárek v podobě magnetické rezonance a týdenní pobyt na neurologii v Motole, neboť jeho vývoj se nikam neposunul. V roce se uměl otáčet na bříško a zpátky. V Motole byl testován na genetice a v Ústavu dědičných metabolických poruch absolvoval další podrobné testy. Dodnes je bez diagnózy, všechna vyšetření a výsledky jsou negativní.

Nadace Nova spolu s projektem Kinobus, přispěla nemocnému Maxíkovi krásných 60 000,- Kč na rehabilitační pobyty a související terapie.