Finále show Tvoje tvář má známý hlas Šampioni ovládli hned dva soutěžící

Velké finále show Tvoje tvář má známý hlas Šampioni mělo tentokrát rovnou dva vítěze, kteří se podělili o první místo. Stali se jimi David Gránský a Hanka Holišová. David Gránský vystoupil jako Michael Jackson a Hanka Holišová jako Lady Gaga. Obdarovaní byli i soutěží, kteří v průběhu celé soutěže pro svoji organizaci nevyhráli. Pojďme si to celé zrekapitulovat, kdo komu poslal svoji výhru.

David Gránský - 75 000,- Kč

Klokánek Teplice je zařízením pro děti vyžadující okamžitou pomoc, jeho zřizovatelem je Fond ohrožených dětí, který provozuje celkem 15 Klokánků v celé republice.

Klokánek v Teplicích funguje od prosince r. 2012 a za tuto dobu se postaral o 343 dětí v krizi, o které se nemohou starat vlastní rodiče. Věk dětí je od miminek po dospěláky. V Klokáncích děti žijí v bytech s tetou, která se o ně stará na principu týdenní střídavé péče. Vždy o 4 děti pečuje teta  nepřetržitě a to v bytech, které vypadají jako u vás doma. Tety se o děti starají komplexně – nakupují,  vaří, perou, uklízí, dohlíží, teď děti i vzdělávají, provozují s dětmi volnočasové aktivity, jsou s nimi i v noci, když děti potřebují pohladit. Sociální pracovníci zase pracují s rodinami dětí a snaží se jim pomáhat natolik, aby se děti mohly z Klokánku vrátit domů. Asi v 50% se podaří vrátit děti do prostředí rodiny – k rodičům, případně k prarodičům anebo do náhradní rodinné péče. Ostatní děti z Klokánků odchází do dětských domovů, protože v těchto zařízení děti mohou přebývat maximálně jeden rok.

Provoz Klokánků je ze státních prostředků financován ze 70%. Zbylé prostředky získáváme z darů a dotací.

​Hana Holišová - 75 000,- Kč

Nadační fond dětské onkologie Krtek

od roku 1999 pomáhá dětem a dospívajícím, kteří se léčí na Klinice dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno. Krtek je její neoddělitelnou součástí.
Hlavním dlouhodobým cílem Krtka je pomáhat udržet současný vysoký standard komplexní péče o onkologické pacienty, zmírnit následky léčby a také navýšit možnosti personalizované medicíny pro všechny pacienty s onkologickým onemocněním, kteří to potřebují. Krtek je tu pro pacienty a jejich rodiny během náročné léčby i po ní, kdy pomáhá usnadnit malým a mladým Krtkům návrat zpět do běžného života.

V současnosti významná finanční podpora směřuje do oblasti výzkumu léčby dětských nádorů a personalizované medicíny, která představuje inovativní a méně toxický způsob léčby dětských onkologických onemocnění. Dětskému pacientovi, u kterého selhala standardní léčba, se podává léčba uzpůsobená „na míru“ na základě specializované diagnostiky.

Marta Jandová - 25 000,- Kč

Národní ústav pro autismus, z.ú. (ve zkratce NAUTIS) je nestátní nezisková organizace, která poskytuje širokou nabídku služeb lidem s autismem a lidem kolem nich - tedy rodičům, sourozencům, spolužákům, učitelům, lékařům a dalším odborníkům. Prostřednictvím systému celoživotní podpory poskytuje NAUTIS lidem s autismem takové služby, aby se vzdělávali, užívali si života i pracovali. Aby mohli být co nejvíce samostatní, spokojení a co nejméně osamělí. Aby oni i jejich rodiny žili naplněný život.

Iva Pazderková - 25 000,- Kč

ŽIVOT 90 je nezisková organizace, která byla založena v roce 1990. Nabízí široké portfolio služeb seniorům a jejich blízkým, pečujícím osobám. Jejich cílem je podporovat seniory v nezávislém životě, vytvářet jim podmínky pro to, aby byli soběstační a naplno využívali své schopnosti a dovednosti. Vychází z přesvědčení, že stáří není stigma, protože i toto období života lze prožít aktivně, radostně, s množstvím zájmů a činností.

Petr Rychlý - 25 000,- Kč

ŠANCE OLOMOUC o.p.s.

Jsme nezisková organizace, která již od roku 1991 pomáhá hematologicky, onkologicky a chronicky nemocným dětem a jejich rodinám na Dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc. Hlavním posláním je humanizovat náročnou léčbu dětí a pomáhat malým pacientům a jejich rodinám v průběhu celé nemoci až po návrat do běžného života.

NAŠE POSLÁNÍ A CÍLE

• humanizace hemato-onkologického oddělení a ostatních prostor Dětské kliniky v Olomouci
  • pomoc nemocným dětem a sociální podpora rodin během léčby
  • organizace letních a zimních rekondičních pobytů pro děti a jejich rodiny po ukončení léčby