Duety v show Tvoje tvář má známý hlas. Kdo se stal vítězem?

Čtvrtý díl show Tvoje tvář má známý hlas Šampioni byl ve znamení duetů a vítězové jsou Roman Vojtek a David Gránský jako Queen a David Bowie: Under Pressure. A získali tak 50 000,- Kč. Komu se rozhodli poslat svoji výhru?

David Gránský

Klokánek Teplice je Zařízením pro děti vyžadující okamžitou pomoc, jeho zřizovatelem je Fond ohrožených dětí, který provozuje celkem 15 Klokánků v celé republice.

Klokánek v Teplicích funguje od prosince r. 2012 a za tuto dobu se postaral o 343 dětí v krizi, o které se nemohou starat vlastní rodiče. Věk dětí je od miminek po dospěláky. V Klokáncích děti žijí v bytech s tetou, která se o ně stará na principu týdenní střídavé péče. Vždy o 4 děti pečuje teta  nepřetržitě a to v bytech, které vypadají jako u vás doma. Tety se o děti starají komplexně – nakupují,  vaří, perou, uklízí, dohlíží, teď děti i vzdělávají, provozují s dětmi volnočasové aktivity, jsou s nimi i v noci, když děti potřebují pohladit. Sociální pracovníci zase pracují s rodinami dětí a snaží se jim pomáhat natolik, aby se děti mohly z Klokánku vrátit domů. Asi v 50% se podaří vrátit děti do prostředí rodiny – k rodičům, případně k prarodičům anebo do náhradní rodinné péče. Ostatní děti z Klokánků odchází do dětských domovů, protože v těchto zařízení děti mohou přebývat maximálně jeden rok.

Provoz Klokánků je ze státních prostředků financován ze 70%. Zbylé prostředky získáváme z darů a dotací.

Roman Vojtek

Nadační fond Pink Bubble podporuje děti a mladé lidi od 11 do 30 let, kterým zkomplikovalo život onkologické onemocnění. Pomáhá jim být šťastnější a postavit se co nejdřív zpátky na vlastní nohy. Za svou existenci fond přerozdělil už víc než 16 milionů Kč ve formě terapeutických pobytů, zážitků a splněných přání, o kterých snili pacienti během léčby.
Dospívání je náročné samo o sobě, nádorové onemocnění znamená pro mladého člověka další velikou psychickou i fyzickou zátěž. Navíc ovlivňuje jeho společenské vazby a často také ekonomickou situaci širší rodiny. Je proto důležité, aby i starší děti a mladí dospělí pacienti věděli, že existuje místo, kam se v období onkologické léčby a rekonvalescence mohou obrátit pro pomoc a podporu. Příjemcům pomoci říkají v nadaci důvěrně “BUBLINY” a ke každému z jejich příběhů přistupují individuálně. "Protože každý, kdo se na nás obrátí, je pro nás jedinečný," říká Martina Šmuková, která nadační fond založila.

"Existuje meditace růžové bubliny. Když máte nějaké velké přání, tak než ho nosit pořád v hlavě, je lepší si ho představit jako splněné. Tu představu potom zabalíte do imaginární růžové bubliny, odpinknete ji do vesmíru a už se o ni víc nestaráte. Vesmír zařídí, aby se vám přání ve správnou chvíli vrátilo splněné. Vlastně se v Pink Bubble snažíme dát těm bublinám ještě motůrek, aby se přání pacientům splnila co nejrychleji."