Jitka Boho se stala vítězkou třetí epizody! Komu poslala vyhraných 25 000,- Kč!

Vítězkou třetí epizody show Tvoje tvář má známý hlas Šampioni se stala Jitka Boho se svou proměnou v Miley Cyrus a písní Midnight Sky. Koho se rozhodla podpořit?

KORUNKA POMÁHÁ je charitativní projekt dvou zapsaných spolků – KORUNKY LUHAČOVICE z.s. a KORUNKY VELKÉ LOSINY z.s. Oba spolky dlouhodobě podporují handicapované, nemocné, či jinak znevýhodněné děti ve Zlínském a Olomouckém kraji. Během roku se koná řada benefic a charitativních akcí, včetně darování krve či zápis do registru dárců kostní dřeně. V posledním roce máme řadu partnerů, kteří svojí činností přímo podporují oba spolky. Za svoji existenci spolky rozdaly už několik milionů korun. Uspořádaly také nejrůznější veřejné sbírky. Dlouhodobě aktivity podporuje i řada známých osobností: Bára Basiková, Jitka Boho, Martin Dejdar, Beáta Rajská, sportovci a další umělci.

Charitativní aktivity Korunky nabírají stále větších rozměrů, my Vám představujeme ty nejvýznamnější:

Benefiční přehlídka s tenisovým turnajem osobností

Již od roku 2003 pořádá KORUNKA LUHAČOVICE každoroční benefici Luhačovice – město zdraví a módy. Hlavním bodem programu je charitativní módní přehlídka, které se zúčastňují slavné osobnosti z oblasti kultury a módy. Cílem této akce je slavnostní zahájení lázeňské sezony a především podpora lidem, kteří to potřebují. Výtěžek z benefice je podle přísných pravidel rozdělen mezi malé děti a rodiny či organizace, které o ně pečují. Doprovodným programem bývá tenisový turnaj osobností a další zábavné aktivity.

Vánoční koncert dětem

KORUNKA LUHAČOVICE pořádá také od roku 2004 Vánoční koncert dětem, jehož patronkou je od začátku zpěvačka Bára Basiková. Cílem akce je získat během příjemně stráveného večera prostředky, které se následně rozdělí mezi potřebné. Vánočního koncertu se zúčastnily osobnosti české kultury, například Lucie Bílá, Bára Basiková, Petr Rychlý, Martin Dejdar, Eva Holubová, Vojta Dyk, Marek Ztracený, Helena Vondráčková a další. Výtěžek Korunka rozděluje mezi konkrétní děti, které jsou důkladně vybrány, aby se dostalo především těm nejpotřebnějším. Dary pak předává přímo na pódiu, aby se zajistila transparentnost. Součástí koncertu je vždy i Vánoční stromek snů, pod který může každý přinést malý dárek pro děti do dětských domovů.

Zakupte si panenky Korunky

KORUNKA LUHAČOVICE v posledních letech vymyslela projekt – svého talismana panenku Korunku. Ta je vyráběna v chráněné dílně v nejrůznějších sériích. Vznikla panenka vánoční, panenka alias doktor, zdravotní sestra, hasič, kouzelník nebo panenka připomínající patronku sdružení snowboardistku Šárku Pančochovou nebo automobilového závodníka Romana Krestu. Nově také máme panenky připomínající cestovatele Miroslava Zikmunda a Jiřího Hanzelku, kteří budou doprovázet na cestách Tomáše Vaňourka.

Panenky se prodávají na nejrůznějších akcích a výtěžek putuje přímo do KORUNKY pomáhá, která pak peníze rozdělí konkrétním dětem. Talisman se stal vyhledávanou hračkou nejen pro děti, ale i pro dospělé. Motiv panenky Korunky se objevuje na nejrůznějších předmětech – hrnečcích, polštářích, taškách nebo čepicích.

Jejich autorkou je výtvarnice Jana Kubečková spolu se svojí maminkou Jarmilou Sítníkovou, které na nejrůznějších motivech panenky pracují v chráněné dílně společně s handicapovanými. Panenky se prodávají zpravidla na benefičních akcích. Více informací je také na www.korunkapomaha.cz.