Česká šampionka Jana Czeczinkarová darovala vůz Nadaci Nova

V dnešní nelehké době je potřeba si pomáhat a je potěšující, když v charitativní činnosti jdou příkladem úspěšní sportovci. Mistryně České republiky v maratonu 2020 a česká reprezentantka na horských kolech Jana Czeczinkarová předala ve spolupráci s Nadací Nova klíče od automobilu ŠKODA Octavia rodině handicapovaného Honzíka.

Jako partner závodu NOVA CUP jsme dostali nabídku darovat výhru paní Jany Czeczinkarové, zapůjčení automobilu na 3 měsíce, některé z potřebných rodin. Mezi rodinami, které nás kontaktovaly s žádostí o pomoc, jsme našli rodinu Honzíka Švajdy, která automobil velice potřebovala. Věřili jsme, že zapůjčení vozu jim může alespoň na určitý čas pomoci. Rodině Švajdových jsme nabídli zapůjčení vozu i možnost natočení reportáže, s obojím souhlasili. Velice nás mrzí, že chybou jednotlivce došlo ke zkreslení článku a reportáže. Vyznění, vůz byl darován (nikoliv zapůjčen) je zavádějící, za což se rodině Švajdových velice omlouváme.
Honzíkovi se již v prvním roce objevily záchvaty epilepsie. Byl velice opožděný ve vývoji a před desátým rokem mu byla diagnostikována dětská mozková obrna. Nyní lékaři přidali další diagnózu − Angelmanův syndrom. Nechodí, nemluví, má hrubou skoliózou, deformaci chodidel a vyžaduje celodenní péči, včetně krmení a přebalování. Ačkoli je chlapec na úrovni osmiměsíčního dítěte, je velice milý a stále v dobré náladě.

Rodina automobil potřebuje, hlavně kvůli Honzíkovi, kterého rodiče musejí vozit na rehabilitace.

Jana Czeczinkarová zvítězila na letošním ŠKODA AUTO Mistrovství ČR v maratonu na Dolní Moravě, které se konalo v rámci seriálu závodů horských kol NOVA CUP. Na náročné trati s délkou 114 km a převýšením 3 900 metrů v oblasti masívu Králického Sněžníku a Rychlebských hor získala po více jak sedmi hodinách jízdy titul české šampionky v maratonu pro rok 2020. Patří jí dres spojený s tímto titulem a zlatá medaile. Součástí ceny byl i vůz od ŠKODA Česká republika. Jana se rozhodla, že ho daruje ve prospěch dobré věci!

Děkujeme Janě a také partnerům seriálu NOVA CUP, kteří se na předání vozu podíleli!

Seriál NOVA CUP pomáhá Nadaci Nova pravidelně. Naposledy věnoval osmileté Patrícii, která trpí vícenásobným zdravotním postižením, vozík v hodnotě 60 000 Kč.