Vítěz třetího kola Tvojí tváře prozrazuje: Co ho čeká příště?

Vítězem třetí epizody show Tvoje tvář má známý hlas se stal Martin Schreiner, který se proměnil v Lewise Capaldiho. Které nadaci pošle výhru padesát tisíc korun?

Nadační fond La Vida Loca má za cíl rozšířit projekt Život v kufříku do všech 60 porodnic v ČR a zajistit tak všem nově narozeným dětem vyrůstajícím bez svých biologických rodičů kufřík na cestu životem. Děkujeme sociálním pracovníkům, pěstounům a všem zdravotníkům, kteří na myšlenku kufříku navazují a doplňují do něj informace, které by bez nich byly nenávratně ztraceny.

Hlavním činností  NF je unikátní projekt "Život v kufříku" . Jedná se o projekt Evropského rozměru, který zcela zásadním způsobem pozitivně ovlivňuje zdravý rozvoj dětí, vyrůstající mimo své biologické rodiny. Počet odložených či odebraných novorozeňátek činí v ČR až 500 dětí ročně, tendence je bohužel vzrůstající.

Díky projektu Život v kufříku mohou pěstouni, adoptivní rodiče, a především samy děti znát svůj příběh skutečně od samého začátku. K vybudování vlastní „zdravé“ identity je zapotřebí porozumění souvislostí mezi světem a mou osobou. Dětem vyrůstajícím u svých biologických rodin tuto zásadní spojitost předávají rodiče, avšak pro děti, které své rodiče nikdy nepoznali, doposud neexistuje pojítko mezi jejich narozením, pěstounskou péčí a péčí finální. Naše snaha vede k obdarování těchto dětí vzpomínkovým kufříkem, který obsahuje jejich první výbavičku do života:

• Kniha života – obsahuje údaje o miminku, otisky ručičky a nožičky, první fotografie miminka, osobní přání do života od sestřiček, které se o miminko staraly
  • Fotoalbum – fotografie sestřiček, které pečují o miminko; fotografie porodnice a okolí aj.
  • První botičky, čepičku a svetřík – ruční výroba od seniorek a dobrovolnic z celé ČR
  • První hračka – unikátní hračka, ruční výroba od dobrovolnic z celé ČR
  • Kojenecká láhev a dudlík
  • Další dárky od nejbližších /sestřičky, tety, lékaři, dobrovolníci / - drobné hračky, mazlíčci, výtisk novin ze dne narození miminka, kamínek z nemocniční zahrady, usušená květina či list, jako památka na tento významný den.

Vzpomínkový kufřík nese s sebou zprávu: „ Jsi zde správně, máme Tě rádi, žij svůj život……….

„KAŽDÉ DÍTĚ MÁ PRÁVO ZNÁT SVŮJ PŘÍBĚH“