Úchvatný Karlštejn zaplaví běžci a poběží na pomoc malé Aničce! Můžete pomoci i Vy!

15.8. se poběží na Karlštejně pro šestiletou Aničku, které byla po narození diagnostikována hypotonie a lehce nedovyvinutá kyčel. Lékaři se mezi sebou neshodli, a tak ji ortoped navzdory hypotonii předepsal 23 hodin denně po dobu 18 měsíců strávit ve třmíncích. Množství jejího denního pohybu si tedy dovedeme představit.

Anička je šestiletá holčička, které byla po narození diagnostikována hypotonie a lehce nedovyvinutá kyčel. Lékaři se mezi sebou neshodli, a tak ji ortoped navzdory hypotonii předepsal 23 hodin denně po dobu 18 měsíců strávit ve třmíncích. Množství jejího denního pohybu si tedy dovedeme představit. Předloni po operaci kyčlí opět pouze ležela, navíc s diagnostikovanou spastickou kvadruplegickou mozkovou obrnou. Zlomenina levé nohy jí ke zlepšení pohybu nepomohla, a když se učila znovu chodit, tak si ji opět nalomila. Následná operace stabilizace bohužel také neměla pozitivní přínos, protože Anička vyvrací nohy v kotnících a stále se učí chodit. Má skoliózu a není schopna se sama najíst. Co se týče psychologického vývoje, tak i ten by potřeboval u Aničky podpořit. Ve svém věku nemluví a měla by příští rok nastoupit na speciální základní školu, která je ovšem z malé vesničky u Dolních Kralovic vzdálena 50 km.

Z tohoto důvodu by rodiče Aničky potřebovali znatelný posun ve všech oblastech vývoje, který by umožnil její vzdělávání na speciální základní škole.

Na Běhej lesy Karlštejn proto uděláme vše, abychom mohli splnit přání rodičů Aničky, kterým je intenzivní neurorehabilitace s ergoterapií, logopedií a robotickým přístrojem sloužícím k nácviku chůze s názvem lokomat v neurorehabilitační klinice Axon v Praze.

Děkujeme, že pomáháte!

Pokud se chcete zapojit a přispět jakoukoliv finanční částku Aničce na účet:

Číslo účtu: 4228732329/0800

VS: 1182020

Sbírka byla ukončena!

V případě, že Nadace Nova obdrží po 20. září pod daným symbolem další peněžité částky, budou takto získané finance v plném rozsahu využity pro účely dalších projektů Nadace Nova zaměřených na pomoc dětem.