I letos vyrazí Kinobus do pražských ulic a bude pomáhat malé Elišce!

I v tomto roce se s Kinobusem vydá sbírková pokladnička a budou se vybírat finance na pomoc Elišce, návštěvníci budou moci během promítání přispět libovolným příspěvkem a spojit zábavu s účinnou pomocí. Promítání bude jako ve všech předešlých ročnících zdarma.

13. ročník oblíbeného kina na čtyřech kolech odstartuje na konci června 2020. Diváci se mohou těšit na 11 lokalit, mezi kterými nechybí oblíbené Letňany, Čakovice, Prosek či Chodov. V každé lokalitě pak bude Kinobus promítat po čtyři večery vždy od pondělí do čtvrtka.

Podrobnější informace o Kinobusu naleznete na webových stránkách http://www.dpp.cz/kinobushttps://www.kinobus.cz a také na Facebooku: http://www.facebook.com/KinoBusCZ.

Začátky promítání (s ohledem na čas setmění):

• od 29. 6. do 16. 7. 2020 promítáme od 21.30 hodin
  • od 20. 7. do 30. 7. 2020 promítáme od 21.15 hodin
  • od   3. 8. do 13. 8. 2020 promítáme od 21.00 hodin
  • od 17. 8. do 20. 8. 2020 promítáme od 20.45 hodin
  • od 24. 8. do 10. 9. 2020 promítáme od 20.30 hodin

A pro koho letos Kinobus vyrazí promítat?

Pro Elišku, která přibližně ve třech měsících začala oproti svým vrstevníkům zaostávat ve vývoji a zvláštně natahovat nožičky. Proto pediatr rodiče poslal na vyšetření k neurologovi. Ten tvrdil, že každé dítě má své tempo vývoje, že Eliška je jen trochu pozadu a doporučil navštěvovat rehabilitace. Od té doby cvičili Vojtovu metodu a chodili na EEG kvůli obavám, jestli Eliška netrpí epilepsií. Cvičení holčičce prospívalo, ale i tak se v porovnání s vrstevníky vyvíjela pomaleji.

Když bylo Elišce 18 měsíců, rodiče se s ní rozhodli navštívit Kliniku dětského a dorostového lékařství pražské Všeobecné fakultní nemocnice. Elišku tu přijali k diagnostickému pobytu a výsledkem byla diagnóza Angelmanův syndrom.

Eliška nikdy nebude mluvit, její psychomotorický vývoj je velmi opožděný a stále neumí pořádně chodit. Je těžce mentálně a pohybově postižená a žije ve svém vlastním světě. Je na úrovni miminka, plně odkázaná na starost druhých. I přesto má radost ze života a miluje vodu, koupání, aquaparky, hřiště, houpačky a prolézačky, hudební a světelné hračky a samozřejmě nejvíc maminku a tatínka.

„Dělá nám radost každý její drobný pokrok. Je to naše velká bojovnice, krásné a usměvavé sluníčko, které nadevše milujeme,“ říkají rodiče, kteří doufají, že v budoucnu Eliška začne sama chodit a budou moci zkusit nějaký alternativní způsob komunikace, třeba prostřednictvím iPadu nebo kartiček.

Děkujeme, že pomáháte!

Pokud se chcete zapojit a přispět jakoukoliv finanční částku Elišce na účet:

Číslo účtu: 4228732329/0800

VS: 1172020