Nadace Nova společně se seriálem SkiTour pomůže malé Mie částkou 55 200 Kč

Mia se narodila jako zdravé děvčátko, ale v patnácti měsících jí lékaři po dlouhých vyšetřeních diagnostikovali Kolagen VI svalovou dystrofii. Nemoc, na kterou zatím není lék, rodinu stmelila. Kromě toho, že s holčičkou pravidelně cvičí, se jí rodiče také snaží zpříjemnit každý den života. I proto se Nadace Nova a seriál SkiTour rozhodly, že Miu finančně podpoří. Chtěly jí přispět na vysněné monoski, aby mohla dovádět na sjezdovkách a užívat zimních radovánek jako její vrstevníci.

Během sbírky ovšem vypukla koronavirová pandemie a rodina Landových to vnímá tak, že využít v současné době prostředky na monoski by bylo sobecké. Místo toho se rozhodli podpořit Centrum hiporehabilitace Mirákl, kam s dcerou pravidelně dojíždějí. Hrozil mu zánik, přestože pomáhá velkému počtu dětí se speciálními potřebami. „Mirákl léčí děti pomocí koní. Jsou pro nás, a velkou spoustu dalších rodičů, velmi důležitou součástí terapie, která opravdu funguje a má skvělé výsledky. Vybranou částku tedy využijeme na hiporehabilitace pro Miu a podporu centra,“ vysvětluje maminka Jindra Landová.

Seriál SkiTour, který Miin příběh doprovázel po celou zimní sezónu, je rád, že peníze půjdou na správnou věc. „Moc jsme si přáli, abychom společně s našimi účastníky a Nadací Nova přispěli dostatečnou částkou. Finální výtěžek nakonec pomůže tam, kde je třeba, a Mie umožní další léčbu. Moc nás to těší a pevně věříme, že se dál bude na svět usmívat,“ zní z oficiálního prohlášení seriálu.

Velký podíl na sbírce má Nadace Nova, která pomoc rodině iniciovala. „Jsem neskutečně ráda, že jsme mohli společně s účastníky projektu Ski Tour Mie pomoci. Krok, který se rozhodla s rodiči udělat, mi přináší obrovskou radost. V této těžké době tato mladá slečna myslí na druhé. Rozhodnutí vyměnit monoski za hiporehabilitace, a tím podpořit centrum Mirákl, je úžasné,“ říká Kristina Kloubková, patronka Nadace Nova, s tím, že již za pár měsíců odstartují registrace do nového ročníku SkiTour a bude u toho další z příběhů Nadace Nova. Více se dozvíte na www.ski-tour.cz.