Spartan Charity a Nadace Nova budou opět pomáhat!

/ Vize / Zdraví / Spartan Charity a Nadace Nova budou opět pomáhat!

Spartan Charity a Nadace Nova budou opět pomáhat!

V rámci závodů s názvem Spartan Charity pomůže Nadace Nova dětem v oblasti zdraví.

Nadace Nova vysílá svou pomoc těm nejzranitelnějším – dětem. Pomáhá dětem do 18 let. Tentokrát se nadace rozhodla výtěžek primárně přispět Tadeáškovi na rehabilitační pobyt v Klimkovicich, na Hippoterapii a na pořízení dalších rehabilitačních pomůcek, které bude Tadeášek potřebovat např. chodítko, polohovací lehátko do vany, ortézy atd.

Tadeášek, je tříletý chlapeček, který je úžasný a usměvavý i přesto, že mu nebylo přáno.

Narodil se ve 29. týdnu těhotenství, po 50 hodinách na kapačkách a bolestech. Odvezli ho na JIP a vše se zdálo být v pořádku. Po 4 dnech po kontrole kardiologem se situace začala měnit. Malého během půl hodiny odvezli z Ústí do Prahy na operaci srdce. V Praze se podrobil operaci koarktace aorty. Vše nakonec proběhlo bez komplikací a po deseti dnech malého převezli zpět do Ústecké nemocnice, kde se společně s maminkou snažili naučit cvičit, kojit a vše, co jeho stav dovoloval. Po měsíci Tadeáška s maminkou propustili domů a začal boj s diagnózami.

Tadeáškovi zjistili mikrodeleci na pátém a šestnáctém chromozomu. Hlavním symptomem tohoto onemocnění je centrální hypotonie, kdy má Tadeášek ochablé všechno svalstvo, které pomalu posiluje cvičením Vojtovy metody. Používá různé ortézy, balóny, polohovací válce, vertikalizační stojan a mnoho dalších pomůcek.

A jak můžete pomoci i Vy? Spartan Charity se poběží v dubnu v Kutné hoře - 13. 4. 2019.

Výtěžek ze startovného v charitativní vlně půjde právě Nadaci Nova, která peníze rozdělí.

Zaregistrovat se můžete nyní na www.spartan-race.cz.

Děkujeme, že pomáháte!

Tadeášek