Nadace Nova Vám představuje Spartanskou odyseu. Pomoci můžete i Vy!

/ Vize / Zdraví / Nadace Nova Vám představuje Spartanskou odyseu. Pomoci můžete i Vy!

Nadace Nova Vám představuje Spartanskou odyseu. Pomoci můžete i Vy!

Vznikl v ohni, prošel bouří a načerpal její sílu. Teď se vydává na cestu…

Štít byl ve Spartě symbolem ochrany, síly a jednoty. Chránil svého nositele, ale i ostatní v boji. Proto se s pokorou k tradici stal i symbolem naší odysey.

Spartanská odysea je charitativní pouť napříč celou republikou, do které se zapojí všechny Spartan Training Groups Czech Republic, tedy tréninkové skupiny, které fungují pod záštitou extrémního překážkového závodu Spartan. Štít jsme představili na prvním zimním závodě spartanské sezony ve Vratislavicích nad Nisou, kde byl předán první skupině a ta ho dovezla na začátek celé trasy do Lázní Kynžvart. V průběhu roku si budou skupiny štít postupně předávat, město za městem, aby v něm zanechali svou stopu, aby ukázali sílu naší komunity. S posledním závodem sezony na Lipně v září 2019 vyvrcholí i celá cesta a všechny skupiny společně předají štít Spartan Specials. Těm, kteří ochranu, sílu a pomoc potřebují nejvíce. Zároveň předáme i šek na částku, která bude během projektu vybrána.

Cílem celého projektu je především vybrat co nejvíce finančních prostředků pro handicapované děti, které jsou součástí Spartan Special. Díky částce, kterou na Lipně dětem předáme, jim můžeme alespoň trochu pomoci ulehčit jejich tíživou životní situaci i vrátit radost z pohybu.

Do odysey se zapojilo 66 tréninkových skupin po celé České republice. Jedině společně dokáží překonat skoro 3000 kilometrů, které dělí první bod cesty v Lázních Kynžvart od cílové čáry na Lipně a Nadace Nova bude u toho.

Odysea má svá pravidla, kterými se skupiny při putování řídí. Štít smí být mezi jednotlivými městy přenášen pouze během či chůzí, tedy žádným dopravním prostředkem. Trasu si volí každá skupina sama, avšak je potřeba ji pečlivě zaznamenávat, abychom na konci mohli spočítat přesný počet kilometrů, které štít za dobu své poutě urazil. Odysea je i příležitostí pro skupiny, jak ukázat své město i jeho okolí.

Pomoci je možné finanční částkou, přidáním se k tréninkovým skupinám při běhu se štítem či účastí na akcích a trénincích, které pro tento projekt budou jednotlivé skupiny pořádat.

Náš tip, jak pomoci: jedna koruna denně. Za jednu korunu si toho dnes moc nekoupíte. Přesto může i tak malá částka pomáhat. Představte si, že si každý den odložíte jednu korunu do kasičky. Každý den v týdnu, v měsíci, v roce. Projekt Spartanská odysea trvá 245 dní, na konci tak získáte 245 Kč. Částku, která nezruinuje váš rozpočet, ale pro někoho může znamenat obrovskou pomoc. Je jen na vás, jestli přispějete hned, či si pomyslnou korunu každodenně odložíte a zašlete celou částku až na konci projektu.

Jedině společně to dokážeme. Přidáte se i vy?

Sledujte projekt na

FB: https://www.facebook.com/SpartanskaOdysea

Instagram: www.instagram.com/spartanska.odysea/

Máte jedinečnou možnost se zapojit a přispět jakoukoliv finanční částku na transparentní účet:

Číslo účtu: 4228732329/0800

VS: 1012019