/ Vize / Zdraví / Nadace Nova a Ski Tour největší seriál zimních běhů na lyžích spojily své síly. Můžete pomoci i Vy.

Emička chce zažít pocit volnosti a samostatnosti.

Emička je sedmiletá, velice šikovná, usměvavá holčička, která se narodila o čtvrt roku dříve za velice komplikovaných podmínek. Gynekolog zanedbal péči u její maminky a nezjistil fetofetální syndrom, závažnou anamnézu, která se objevuje u dvojčetného těhotenství.

V 33 týdnu těhotenství byly holčičky navždy odděleny tím, že menší děvčátko již bohužel nemělo sílu a nedokázalo bojovat. V důsledku tohoto úmrtí došlo k akutnímu císařskému řezu, kdy se narodila Emička.

Během prvních chvil života u ní došlo k srdeční zástavě, dále k selhání funkce ledvin a byla absolutně odkázána na přísun kyslíku do plic. Emička bojovala každou minutou, dnem, měsícem a pomalu se uzdravovala, avšak stupeň nedonošenosti a nedostatek kyslíku pro mozek byly tak vysoké, že byla Emičce diagnostikována dětská mozková obrna.

Mentálně je naštěstí v pořádku, velké problémy má s motorikou. Projevuje se to tak, že zatím nedokáže správně lézt, sama se posadit, postavit ani chodit. Na vozíku zvládne přesun na menší vzdálenosti.

Emička má moc ráda pohyb a jednou by chtěla začít sportovat. K tomu se ale potřebuje osamostatnit, k čemuž by jí právě vozík pomohl v hodnotě 94 000 Kč. Pomozte Emičce zažít pocit volnosti, pomozte jí při registraci do některého ze závodů v běhu na lyžích, seriálu SkiTour nebo přímo na účet Nadace Nova číslo 4228732329/0800 s nutným variabilním symbolem 1122018. Děkujeme, že pomáháte!

Emička s rodinou a přáteli

Publikováno: 20. 12. 2018 Autor: Kateřina Židková Sekce: Novinky, Zdraví