Nadace Nova a Dopravní podnik Praha pomohly Vládíkovi.

/ Vize / Zdraví / Nadace Nova a Dopravní podnik Praha pomohly Vládíkovi.

Nadace Nova a Dopravní podnik Praha pomohly Vládíkovi.

Kinobus nejen bavil, ale i pomáhal. (reportáž v článku)

Devátý ročník Kinobusu přilákal takřka 15 tisíc diváků do 14 pražských lokalit. Spolu s letním turné mobilního kina putovala i tradiční kasička dobročinného projektu. Vybraná částka 12 531 Kč pomůže díky spolupráci Dopravního podniku s Nadací Nova malému Vládíkovi, trpícímu svalovou dystrofií.

V souvislosti s letním turné Kinobusu měli jeho návštěvníci možnost na celkem 14 pražských zastávkách tohoto pojízdného biografu přispět do zapečetěné kasičky Nadace Nova.  Milovníci filmu projekt podpořili celkovou částkou 12 531,- Kč, která alespoň částečně ulehčí život Vládíkovi z Votic u Benešova.

Otec Vládíka se obrátil na Nadaci Nova se žádostí o pomoc. Vládíkovi ve třech letech diagnostikovali nevyléčitelnou svalovou dystrofii. Sice s potížemi, ale ještě zdárně nastoupil do první třídy, nicméně během let se jeho pohybové možnosti rychle omezovaly. Dnes je, coby dvanáctiletý chlapec, upoután na invalidní vozík a ve zkvalitnění života by mu výrazně pomohl vozík elektrický.

Publikováno: 24. 11. 2016 Autor: Nadace Nova Sekce: Zdraví, Novinky, Podpořili jsme