Rodiče zemřeli při nehodě, sirotkům pomohla Nadace NOVA

/ Vize / Domov a volný čas / Rodiče zemřeli při nehodě, sirotkům pomohla Nadace NOVA

Rodiče zemřeli při nehodě, sirotkům pomohla Nadace NOVA

Nadace Nova opět pomáhala. Není tomu ani měsíc, kdy při tragické nehodě na Plzeňsku zemřeli rodiče čtyř dětí.
(reportáž v článku)

Nejstarší ze sourozenců požádal Nadaci Nova o pomoc, nutně potřeboval zapůjčit auto, které bude využívat hlavně při péči o mladší sourozence. A Nadace Nova mu dnes předala klíčky. Patronka Nadace NOVA Kristína Kloubková společně s obchodním ředitelem NH Car Radkem Donnerem dnes předali klíče od zbrusu nového vozu nejstaršímu ze sourozenců.

"O neštěstí se hrálo i v televizních novinách a Nadace NOVA si všimla tohoto příběhu, kdy čtyři děti přišly o rodiče, kteří se stali obětí nehody, kterou nezavinili. Nadace NOVA oslovila rodinu Bucharových a zeptala se, jak jí může pomoct," popisuje moderátorka Kristína Kloubková.

Po tragické nehodě zažádal Luboš Buchar, kterému je teprve 22 let, o přidělení sourozenců do vlastní péče. Auto prý využije na cesty se sourozenci k lékaři, na koníčky, na nákupy a po příbuzných.

"Toto auto jsme vybrali z toho důvodu, že se jedná o auto kategorie SUV, které splňuje ta nejpřísnější kritéria na bezpečnost a na komfort. Vůz má zvýšený posaz, takže řidič má skvělý výhled," vysvětlil Donner z NH Car.

Nebojte se říct nám svůj příběh. Nadace NOVA může pomoct i vám, stačí vyplnit formulář na stránkách www.nadacenova.cz

Veronika Petruchová TN.cz

Fotoalbum

Publikováno: 31. 8. 2016 Autor: Nadace Nova Sekce: Podpořili jsme, Domov a volný čas, Novinky