/ Vize / Domov a volný čas / Nové brýle pro Matyáše i víc. Jak dopadla sbírka pro skromného albína ze SuperStar?

Příběh mladého Matyáše Vlka, který žije hudbou, vyvolal po odvysílání velkou vlnu sympatií. Diváci SuperStar chtěli téměř slepému mladíkovi, žijícímu s mámou na ubytovně pomoci. A taky se podařilo!

Osmnáctiletému Matyášovi, který žije s maminkou ve skromných podmínkách ubytovny, účast v SuperStar pomohla hlavně po psychické stránce. Jakožto albín vždy přitahoval zraky ostatních, on sám má bohužel se zrakem problém. V běžném životě a každodenním fungování mu hodně pomáhají speciální brýle, které se mu těsně před účastí na castingu rozbily.

Matyášův příběh vzal po odvysílání druhého castingového kola za srdce mnoho diváků, kteří se mu rozhodli pomoct a kontaktovali ho na sociálních sítích, což mladíka sice mile zaskočilo, nedokázal si však představit, že si od lidí bude jen tak brát peníze. Nadace TV Nova a TV Markíza proto uspořádala oficiální sbírku. Kolik peněz se díky ní vybralo, zjistíte v následující reportáži. „Nejvíc mi Nadace Nova těmi penězi pomůže, že se s mamkou konečně odstěhujeme,“ prozradil student z Kopřivnice detaily, jak s částkou naloží. Více už ve videu.

Publikováno: 15. 10. 2018 Autor: Kateřina Židková Sekce: Podpořili jsme, Domov a volný čas, Novinky