Nadace Nova ve spolupráci s M&M reality pomáhá rodinám z pořadu Mise nový domov

/ Vize / Domov a volný čas / Nadace Nova ve spolupráci s M&M reality pomáhá rodinám z pořadu Mise nový domov

Nadace Nova ve spolupráci s M&M reality pomáhá rodinám z pořadu Mise nový domov

Ve středečním prvním díle reality show Mise nový domov mohli diváci vidět dojemný příběh dědy Jaroslava, babičky Marie a jejich dvou vnoučat, kterých se prarodiče ujali poté, co je vlastní matka opustila.

Mise nový domov je projektem televize Nova, jejíž hlavním cílem je pomáhat druhým. Diváci budou mít možnost každý týden sledovat velmi silné příběhy lidí, se kterými se osud opravdu nemazlil a dostali se na samé dno. Mise nový domov jim dá šanci na nový začátek. Celý tým v čele s moderátorkou Terezou Pergnerovou jim ze stávajícího bydlení vykouzlí místo, kde budou čerpat nové síly do života.

Marie Čermáková (68) a její manžel Jaroslav (68) žijí v malé obci Bolina kousek od Vlašimi a vychovávají v malém obecním bytě svá dvě vnoučata Anežku (11) a Jarouška (8). Než se vnoučata dostala k prarodičům, zažila opravdu krušné chvíle. Se svojí matkou Lenkou totiž přebývala v azylovém domě. Matka se tam ale příliš často neobjevovala, děti tam zůstávaly dlouho samy. Z azylového domu byli nakonec vyhozeni. Nešťastných dětí se ujala babička s dědou, protože se báli, že se jinak dostanou do dětského domova. Vzhledem k tomu, že byli vybráni do projektu Mise nový domov, rozhodla se babička, že svou dceru Lenku zkusí kontaktovat. „Dcera se nám ozvala. Já jsem jí napsala, že bude tento pořad, aby věděla, na co se má připravit, a sdělila jsem jí, že bych byla ráda, kdyby se ozvala a ona se ozvala,“ prozradila babička Marie. „Od té doby má zájem, volá i dětem,“ svěřila se babička. „Teď je v Praze, ale kde konkrétně, tak to nevím. Děti tam byly a říkaly, že má hezký byt,“ popsala situaci. „Jsme rádi, že se ozvala, jsme rádi, že žije,“ přiznala. „Snad se to dá všechno do pořádku,“ doufají oba prarodiče...

Prarodiče se snaží dětem dopřát normální a láskyplný život. Nadace Nova se rozhodla vyhlásit veřejnou sbírku se specifickým variabilním symbolem, do které se zapojila i firma M&M reality a společně s diváky tak pomůžou rodině Čermákových. Obdrženou finanční podporu chtějí prarodiče investovat do svých vnoučat. „Vybrané peníze půjdou dětem na kroužky, protože vnuk hraje fotbal a chodí na hasiče. Vnučka má také hasiče a chce ještě chodit do keramického kroužku," prozradila babička Marie.

Diváci mají nyní jedinečnou možnost se do sbírky zapojit, a to tím, že přispějí jakoukoliv finanční částku na transparentní účet:

ČÍSLO ÚČTU: 4228732329/0800

VARIABILNÍ SYMBOL: 0310