/ O nás / Novinky / Veřejná sbírka pro Zdenka a jeho rodinu z Výměny manželek: Zdenek měl nehodu, amputovali mu obě nohy.

Diváci se v nové epizodě Výměny manželek seznámili s rodinou z obce Přelovice, kterou tvoří Dita (38), její partner Zdenek (34) a syn Vojta (5). Díky pořadu si partneři potvrdili, co pro sebe znamenají a žili poklidným a spokojeným životem. Pak ale zasáhl osud a rodinu postihla strašlivá tragédie.

Zdenek z Výměny manželek, kterému musely být po ošklivé autonehodě amputovány obě nohy, se konečně probral z umělého spánku. Zdaleka však nemá vyhráno, jeho partnerka Dita má strach o budoucnost celé rodiny.

Zdenek se živil jako řidič kamiónu. Právě při výkonu práce se mu stalo něco, co změnilo rodinu navždy. Zdenek se totiž na dálnici srazil s jiným vozidlem a utrpěl devastující zranění dolních končetin. Následně byl v umělém spánku převezen do nemocnice, kde mu nakonec musely být obě nohy amputovány. „Potom, co se to stalo, mi volali od Zdenka z práce. Řekli mi, že se mu stala vážná dopravní nehoda, že mu museli amputovat obě dolní končetiny. Dodnes nemá vyhráno. Čeká ho další operace. Lékaři budou také zjišťovat, jestli je všechno tak, jak má. Jestli mu ty nohy nebudou muset ještě zkrátit,“ mluvila Dita zdrceně. Dále uvedla, že bude muset Zdenek v nemocnici strávit minimálně půl roku.

Kromě starostí o Zdenkovo zdraví Ditu trápí i další věci. Jednou z nich je budoucnost celé rodiny. „Vůbec si nedokážu představit, co bude teď. Byli jsme v podstatě závislí na něm. On se staral o rodinu,“ řekla se slzami v očích. Dále bude zcela jistě nutné provést v jejich domě nejrůznější stavební úpravy, aby byl domov bezbariérový.

Televize Nova se proto společně s Nadací Nova rozhodla uspořádat sbírku, která by rodině v nelehké situaci velice pomohla. Pomoci můžete i vy!

Na číslo účtu Nadace Nova  4228732329/0800 s nutným variabilním symbolem 201901.

Zdenek a jeho rodina

Publikováno: 15. 2. 2019 Autor: Kateřina Židková Sekce: Zdraví, Novinky