Užijte si léto s Kinobusem a Nadací Nova: : Čeká vás 48 skvělých filmů zdarma!

/ O nás / Novinky / Užijte si léto s Kinobusem a Nadací Nova: : Čeká vás 48 skvělých filmů zdarma!

Užijte si léto s Kinobusem a Nadací Nova: : Čeká vás 48 skvělých filmů zdarma!

V pondělí 18. června začlo první letošní promítání oblíbeného Kinobusu, který provozuje Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP). Kinobus tak letos zahájil svou už jedenáctou sezónu, kdy bude během léta, od 18. června do 6. září 2018, objíždět Prahu a nabídne divákům zdarma ve 12 lokalitách celkem 16 zajímavých filmů.

Pojízdná kina nejsou žádná novinka, naopak – často jezdila například během druhé světové války i v poválečném období, kdy se promítalo třeba z nákladních vozů. DPP se inspiroval a umožnil dát druhý život vyřazenému linkovému autobusu Karosa B732. Ten v roce 2008 končil svou službu na lince č. 212, prošel generální opravou a byl proměněn v Kinobus. Kinobus letos vstupuje do desáté sezóny a o diváky nemá nouzi.

Filmy jsou různorodé, z nabídky si vyberou jak filmoví fajnšmekři, tak diváci, kteří chtějí vidět například letní komedii nebo animovaný rodinný film. Tituly jsou již čtvrtým rokem z české i světové produkce.„Prázdninové cestující ani letos nezklameme. Jsme přesvědčeni, že z připravené bohaté nabídky si vyberou všichni – od náročnějších diváků až po ty, kteří mají rádi komediální oddechovky. Z českých filmů stojí za zhlédnutí Bába z ledu, titul oceněný i Českým lvem, nebo například Teorie tygra. Z těch amerických si publikum najdou třeba snímky Špión, Největší showman či Padesát odstínů černé. A to vše samozřejmě zdarma,“ řekl Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a obchod DPP.

DPP během tohoto léta připraví 48 promítání, přičemž na každém nabízí až 200 míst k sezení.  Promítá se vždy od pondělí do čtvrtka.

Promítání bude jako ve všech předešlých ročnících zdarma a i letos se s Kinobusem vydá sbírková pokladnička charitativního projektu, do níž budou moci návštěvníci promítání přispět libovolným příspěvkem a spojit zábavu s účinnou pomocí pro dobrou věc. Pro letošní rok s Kinobusem putuje kasička Nadace Nova. „Nadace Nova přináší dětem úsměv. Věříme, že návštěvníci Kinobusu si užijí filmovou nabídkou a nebudou šetřit příspěvkem, který pomůže potřebnému dítěti ke zkvalitnění života,“ sdělila Anna Suchá, Ředitelka korporátní komunikace TV Nova.

Kinobus poskytuje nejen zázemí pro promítačku, ale zároveň převáží i další zázemí kina – unikátní nafukovací promítací plochu o rozměru 8 × 4 metry, skládací lavice pro diváky, ale také deky v případě chladného počasí a nabídku občerstvení k zakoupení.

Podrobnější informace naleznete mj. na webových stránkách http://www.dpp.cz/kinobus a také na Facebooku: http://www.facebook.com/KinoBusCZ.

Začátky promítání (s ohledem na čas setmění):

18. 6. – 28. 6.                21.45

2. 7. – 19. 7.                  21.30