Spartan Race a Nadace Nova pomůžou nemocným dětem

/ O nás / Novinky / Spartan Race a Nadace Nova pomůžou nemocným dětem

Spartan Race a Nadace Nova pomůžou nemocným dětem

Spartan Race je extrémní překážkový závod pro každého! Přiďte zjistit, kam až sahají vaše síly a pomozte těm, kterým se sil nedostáva. Nadace Nova prostřednictvím závodů Spartan Charity pomůže nemocným dětem. Přihlaste se!

Co je to Spartan Charity?

Spartan Charity se uskuteční ve dvou lokalitách během srpnového Spartan Race sprintu v Litovli - 19.srpna  a zářijovém v Liberci - 24. září. Trasa sprintu se běží po doběhnutí posledních závodníků a liší se hlavně pojetím trati. Každý, kdo si zaplatí základní startovné do Spartan Charity, pomáhá. Do závodu se můžete registrovat na www.spartan-race.cz, když v záložce jednotlivého závodu zvolíte CHARITY CHALLENGE. Nejde o závod, takže na trati nemusí dělat angličáky a neměří se mu výsledný čas. V cíli se však může těšit na zbrusu novou luxusní pamětní medaili, která mu bude připomínat dobrý skutek, který vykonal.

Komu pomáháte?

Výtěžek z tohoto běhu půjde Nadaci Nova. Výtěžek půjde na pomoc dětem, které mají problémy s pohybovým aparátem. Jde například o nemoc zvanou svalová dystrofie, nebo dětská mozková obrna. Žádosti o příspěvek můžete zasílat zde: http://www.nadacenova.cz/potrebuji-pomoci , Kategorie pomoci: Zdraví.

Jmenuji se Míša a jsem Spartan

Na nemocné a hendikepované děti myslí Spartan Race i v rámci závodů Spartan Specials. Závod v Praze absolvoval například Míša Tereska, který od narození bojuje s dětskou mozkovou obrnou (DMO).

Pro Míšu Teresku znamená závodění v rámci Spartan Race hodně. „Nadšení, nervozitu, odhodlání, maximální vypětí a neskutečnou radost v očích, když protíná cíl a dostává medaili,“ popsal jeho tatínek Michal Tereska, který přiznal, že i pro něj to je nečekaná vlna euforie: „My rodiče, kteří si mnohem víc uvědomujeme jejich nemoc, prožíváme jejich euforii velmi těžko, ale jsou to slzy hrdosti.“

Spartan Míša trénuje každý den. Pohybem se neustále zlepšuje a sport miluje. A i na něj občas dolehne únava, nebo se mu nechce dělat další cvik, ale tatínek ví, jak na něj a povzbuzuje ho slovy: „Pojď spartane, ještě jednou mákni!“ Míša měl být nemohoucí, ale díky dřině je aktivním sportovcem, který hraje sledge hokej, dělá atletiku, zkouší basket, monoski a byť s obtížemi, tak utáhne i tříkolku.

Bohužel, obrna ničí člověka 24 hodin denně. „Chtěl bych vzkázat všem rodičům, kteří jsou tam, kde my před deseti lety, ať bojují a nevzdávají to,“ prohlásil Tereska.

V Liberci se 3. června uskuteční velký den pro Spartan Kids. Během něj se uskuteční také závod Spartan Specials. Míša Tereska tam nebude chybět! „To je jasné a burcujeme všechny kolem, že závod opravdu stojí za to, a je jedno, jestli jste z Prahy, Liberce nebo Moravy. Ještě jednou opakuji, že v tomto závodě jde hlavně o jedno, aby si děti závod užily a trať zvládly dle svých možností. Spolu startujeme, spolu protínáme cíl,“ uzavřel jeho otec.

Fotoalbum

Publikováno: 28. 3. 2017 Autor: Nadace Nova Sekce: Zdraví, Novinky