Snídaně s Novou má nového člena týmu. Je to štěně, které bude pomáhat!

/ O nás / Novinky / Snídaně s Novou má nového člena týmu. Je to štěně, které bude pomáhat!

Snídaně s Novou má nového člena týmu. Je to štěně, které bude pomáhat!

O nového člena týmu se prozatím stará organizace Helppes. A ve spolupráci s Nadací Nova vybere člověka, kterému pes bude asistovat a pomáhat k lepšímu životu.

Pro výcvik asistenčního psa se poměrně dlouho hledalo vhodné štěňátko. Po půl roce zavolala do redakce Snídaně s Novou Zuzana Daušová, ředitelka organizace Helppes - Centrum výcviku psů pro postižené, o.p.s., a nadšeně oznámila „Máme psa!“. Netrvalo dlouho a štěňátko se 2. května objevilo na obrazovce a my jsme společně mohli představit projekt s pracovním názvem „Štěně“.

Štěňátko je plemeno zlatého retrívra, jsou mu dva měsíce a v budoucnosti bude pomáhat hendikepovanému dítěti nebo dospělému člověku.

Naším posláním je divákům TV Nova představit výcvik asistenčního psa. Je to složitý proces, kdy se učí nejen povelům, ale při tréninku poznáme, jaký má pes charakter. Klade se důraz na to, k čemu pes inklinuje, zda má rád děti nebo dospělé. Jeho vychovatelkou se stala Kateřina Kadlecová, která ho bude provázet až do doby, než pes bude zařazen do výcviku.

Prozatím je to jenom malé štěňátko, které právě hledá své jméno. Pokud máte tip, napište na adresu stene@nova.cz. Kmotra pejska Kristina Kloubková přišla s nápadem na jméno Bolt. Vymyslela ho její dcera Jasmínka, které má v oblibě pohádku o záchranářském psovi jménem Bolt.

Dobrou zprávou je i to, že pes se musí naučit být ve společnosti. Můžete se s ním setkat i na akcích Nadace Nova.

Na začátek pejskovi přejeme pevné zdraví a chuť do života!

Nadace Nova

Informace o Helppes - www.helppes.cz