Sbírka pro Zdenka a jeho rodinu ukončena. Lidé přispěli neuvěřitelnou částku!

/ O nás / Novinky / Sbírka pro Zdenka a jeho rodinu ukončena. Lidé přispěli neuvěřitelnou částku!

Sbírka pro Zdenka a jeho rodinu ukončena. Lidé přispěli neuvěřitelnou částku!

Zdenek a jeho rodina, které známe z pořadu Výměna manželek, si žili poklidným a spokojeným životem. Pak ale rodinu postihla strašlivá tragédie. Proto se Tv Nova společně s Nadací Nova rozhodla uspořádat pro rodinu sbírku!

Zdenek se živil jako řidič kamiónu. Právě při výkonu práce se mu stalo něco, co změnilo rodinu navždy. Zdenek se totiž na dálnici srazil s jiným vozidlem a utrpěl devastující zranění dolních končetin. Následně byl v umělém spánku převezen do nemocnice, kde mu nakonec musely být obě nohy amputovány. Měl navíc polámaná žebra, rozbitou hlavu, ale naštěstí není ochrnutý.

Nadace Nova vyhlásila veřejnou sbírku se specifickým variabilním symbolem a společně s diváky tak mohla pomoct rodině Zdenka. Obdrženou finanční podporu rodina použije na léčbu otce rodiny a na chod domácnosti. Bude zcela jistě nutné provést v jejich domě nejrůznější stavební úpravy, aby byl domov bezbariérový. Kromě starostí o Zdenkovo zdraví trápí jeho partnerku i další věci. Zdenek byl živitel rodiny, v tuhle chvíli nevíme, co budeme dělat. Byli jsme v podstatě závislí na něm. On je takovej živel, on se staral o rodinu,“ dodala smutně Dita.

Sbírka byla dnes ukončena a na finanční konto se specifickým symbolem přišlo neuvěřitelných 561 394 Kč.

V případě, že Nadace Nova obdrží po 13. březnu pod daným symbolem další peněžité částky, budou takto získané finance v plném rozsahu využity pro účely dalších projektů Nadace Nova zaměřených na pomoc dětem.

Zdenek s rodinou

Publikováno: 13. 3. 2019 Autor: Kateřina Židková Sekce: Podpořili jsme, Novinky, Zdraví