Pomáhej i ty s Nadací Nova a Běhej lesy!

/ O nás / Novinky / Pomáhej i ty s Nadací Nova a Běhej lesy!

Pomáhej i ty s Nadací Nova a Běhej lesy!

Ani letos projektu Běhej lesy nejsou lhostejní malí sportovci, kteří mají nějaké zdravotní omezení. Tentokrát spojili své síly s Nadací Nova a chtějí jim rozzářit úsměv na tváři tím, že jim pomůžou zapojit se do aktivního života a plnit si nejen sportovní sny.

Nadace Nova vytipovala děti, které si zaslouží naši pomoc.

A jak bude taková spolupráce fungovat?

Přispět můžete jak na místě, tak při registraci na jednotlivé závody přes SportID. Přispět mohou i závodníci, kteří už na svůj závod přihlášeni jsou - stačí se přihlásit do SportID a v přihlášce na daný závod vybrat v doplňkových službách charitu. Přispět lze částkami od 50 do 500 Kč.

Zatím Vás seznámíme s Kačenkou, kterou budete moci potkat na nejbližším závodě Běhej lesy v Lednici. Ostatní příběhy spojené s dalšími závody budou přibývat jako houby po dešti.

Kačenka se po komplikovaném průběhu porodu narodila jako zdravá holčička. Když jí bylo půl roku, začala se odlišovat od ostatních miminek a hlavně nedělala to, co by měla miminka podle tabulek umět.  Doktorům se dlouho nedařilo zjistit, co stojí za Kačenčinými problémy, až ve dvou letech jí byla diagnostikována dětská mozková obrna. Po mentální stránce je Kačenka naprosto v pořádku, potíže má ale s pohybem.

Pětiletá Kačenka sama nechodí, musí využívat kompenzační pomůcky jako chodítko či čtyřbodové berličky, na delší vzdálenosti jezdí ve speciálním zdravotním kočárku.

Kačenka je společenská, snaživá a ráda si hraje se svojí mladší sestřičkou Maruškou. V současné době Kačenka navštěvuje Speciální mateřskou školku v Hořicích, kde mají každý den rehabilitaci a různé jiné činnosti.

Na Běhej lesy Lednice se pokusíme pomoci vybrat peníze, abychom mohli přispět na Speciální program KlimTherapy v Sanatorii Klimkovice.

A víte, z čeho jsme nadšení už teď? Při registracích na Běhej lesy Lednice jste přispěli už 23 550 korun! Kačenka bude potřebovat na speciální terapii 44 780 Kč. Máme ještě měsíc a půl do startu, takže také měsíc a půl na splnění Kačenčina přání. Jdete do toho s námi?

Děkujeme, že pomáháte!

Pokud se chcete zapojit a přispět jakoukoliv finanční částku Kačence na účet:

Číslo účtu: 4228732329/0800

VS: 1032019