Ondřej má těžkou sluchovou vadu, a přesto hraje na klavír!

/ O nás / Novinky / Ondřej má těžkou sluchovou vadu, a přesto hraje na klavír!

Ondřej má těžkou sluchovou vadu, a přesto hraje na klavír!

Nadace Nova darovala ve Snídani s Novou Ondrovi digitální piano.

Do Nadace Nova napsala žádost maminka Šárka Filipová: „Vážená nadace, dovoluji se na Vás obrátit s žádostí o pomoc pro mého syna Ondru. Narodil se s těžkou sluchovou vadou, na kterou jsme naštěstí přišli už v porodnici a od sedmi měsíců je Ondra uživatelem digitálních sluchadel. V současné době je proto plně začleněn do společnosti slyšících. Od útlého dětství měl velký vztah k hudbě a ještě jako předškolák byl i přes svůj handicap přijat do Základní umělecké školy v Pardubicích a to hned na dva obory, klavír a sólový zpět. Oba dva obory ho moc baví a už se zúčastnil i několika vystoupení. Bohužel nemáme vyhovující klavír, na který by Ondra mohl cvičit doma...“

Dnes Nadace Nova Ondrovi splnila sen. Ve Snídani s Novou ho čekalo nové digitální piano. Nebylo sice celé složené, ale na krátkou ukázku to stačilo. Asistovaly mu při tom Kristina Kloubková, patronka Nadace Nova a Anna Suchá, předsedkyně Nadace Nova.

Hudební nástroj byl zakoupen v kytary.cz.

Finanční prostředky na podporu dětí v hudebním vzdělání poskytla firma M&M reality, partner Českého Slavíka.

Publikováno: 28. 3. 2017 Autor: Nadace Nova Sekce: Vzdělání, Podpořili jsme, Novinky