/ O nás / Novinky / Nenechte se vyřadit ze hry - podpořte nadaci Jakuba Voráčka, Nadace Nova bude u toho!

Jakub Voráček, útočník Philadelphia Flyers, hráč národního týmu pro MS 2019 na Slovensku, představil již před více než čtyřmi lety Nadaci Jakuba Voráčka, kterou založil společně̌ se svojí sestrou Petrou Klausovou, které byla tato diagnóza před lety potvrzena.

Cílem Nadace Jakuba Voráčka je finanční podpora, kterou nadace pomáhá zlepšit situaci a kvalitu života konkrétních pacientů s diagnózou roztroušené sklerózy mozkomíšní (RS).

Tato podpora je velmi důležitá, ale není to všechno, co lidé žijící s diagnózou RS potřebují. Nadace jako jediná v Čechách podporuje konkrétní pacienty. Do prosince 2018 rozdělila více jak 8 miliónů korun. Správní rada zasedá kvartálně a vyhodnocuje i po konzultaci s odborníky jednotlivé žádosti. Kde konkrétně peníze pomáhají, tedy přehled kvartálně přidělených příspěvků je dostupný na webu nadace.

Jakub vidí dnešní činnost jako logické vyústění svých charitativních aktivit: „Myslím si, že když máte tu možnost v životě něco společnosti vrátit, máte to udělat. V prostředí vrcholového sportu ve Státech je to běžná součást denního života. Rád bych část svých aktivit, pocitů i zkušeností přenesl i domů do Čech. Myšlenka založit „rodinnou nadaci“, kde budeme moci ručit za využití prostředků rodinných, ale i veřejných má dnes již tisíce podpořených konkrétních pacientů a desítky projektů, a to přeci stojí za to! Větší část práce je na mojí ségře, Petře, která zná osobně̌ problémy a potřeby pacientů, lékařů̊ i dalších organizací, které se tomu věnují.“ říká a dodává: „Navíc máme také Kluka Puka, který mě hravě zastane a opravdu pomáhá denně, na to já, zatím, nemám dostatek času.“ směje se Kuba.

A to je i důvodem, proč vznikla zcela jedinečná akce, charitativní fotbalový turnaj čtyř týmů HOKEJKY PRO KLUKA PUKA. Letošní, již třetí, ročník představí směs hráčů z NHL v rámci týmu Nadace Jakuba Voráčka, držitele zlatých medailí ve Zlatém týmu, směs kulturních i sportovních osobností Real Top Praha, a navíc mistry letošního play off tým HC Oceláři Třinec.

Celý výtěžek z prodeje vstupenek, tombolenek, produktů z nadačního stánku, putuje na podporu pacientů s RS a připojí se tak k celkové výši částky, kterou věnuje nadaci právě spoluzakladatel Jakub. Aktuálně je to za 66 uhraných bodů v NHL zápasech, 66.000 USD, tato částka bude, ale díky Jakubově účasti na MS 2019 na Slovensku dále růst a její celková výše bude zveřejněna na konci MS 2019 a právě také na akci HOKEJKY PRO KLUKA PUKA 2019.

Vstupenky na akci můžete zakoupit zde a podpořit tak s námi dobrou věc.

Publikováno: 13. 6. 2019 Autor: Kateřina Židková Sekce: Novinky