Nadace Nova a Dopravní podnik Praha pomohli Adámkovi!

/ O nás / Novinky / Nadace Nova a Dopravní podnik Praha pomohli Adámkovi!

Nadace Nova a Dopravní podnik Praha pomohli Adámkovi!

Kinobus v Praze nejen bavil, ale i pomáhal.

Jedenáctý ročník Kinobusu přilákal během 48 promítacích večerů skoro 12 tisíc diváků, přičemž nejvyšší návštěvnost letošní sezony byla v areálu koupaliště Ládví, kam si během čtyř dnů našlo cestu 1682 filmových fanoušků.

Vůbec poprvé v historii Kinobusu nebylo potřeba zrušit žádné promítání a průměrná návštěvnost jedné projekce dosáhla 247 diváků. Nejnavštěvovanějším filmem se stal oscarový snímek Tři billboardy kousek za Ebbingem, který v průměru sledovalo přes 350 diváků.

Spolu s letním turné mobilního kina putovala i tradiční kasička dobročinného projektu. Vybraná částka 23 587 Kč pomohla díky spolupráci Dopravního podniku s Nadací Nova malému Adámkovi.

Adámek nastoupil do Pardubické nemocnice na plánovanou operaci nosních mandlí. 24 hodin před operací se rozhodlo, že dojde i ke zmenšení krčních mandlí. Po několika dnech, kdy byl Adámek stále hospitalizovaný, začal masivně krvácet. Aspirovala krev, následně došlo k zástavě srdce. Po dlouhé resuscitaci, která trvala přibližně 45min, byl Adámek transportován do FN v Hradci Králové, Dětské kliniky, oddělení JIRP. Službu konající lékař rodičům sdělil, že stav Adámka je velmi kritický, že rozhodne 48 hodin. Během několika hodin šel Adámek ještě několikrát na operační sál.

Po několika dnech přišla první předběžná vyšetření. Adámek má poškozený téměř celý mozek.

Nadace Nova spolu s projektem Kinobus, přispěla nemocnému Adámkovi krásných 50 000,- Kč na rehabilitační pobyty a související terapie.

Publikováno: 21. 12. 2018 Autor: Kateřina Židková Sekce: Zdraví, Podpořili jsme, Novinky