Nadace Nova a Běhej lesy míří na Vysočinu a pomůžou malé Štěpánce!

/ O nás / Novinky / Nadace Nova a Běhej lesy míří na Vysočinu a pomůžou malé Štěpánce!

Nadace Nova a Běhej lesy míří na Vysočinu a pomůžou malé Štěpánce!

Štěpánka je neskutečná bojovnice. I přestože jí lékaři nedávali moc nadějí, rozhodla se, že všem ukáže. “Štěpánka je náš obrovský smíšek a kam přijde, přináší dobrou náladu a optimismus. Všem lékařům jednou vytře zrak.” říká její maminka. Aktuálně Štěpánka nemluví, nechodí samostatně a přijímá pouze kašovitou stravu. Jejím snem i snem nás všech je, aby Štěpánka začala chodit a mluvit. K dosažení tohoto cíle jí pomáhá mimo jiné intenzivní individuální rehabilitace.

Štěpánka Pospíšilová je holčička, se kterou se život opravdu nemazlí. Pochází z Čeperky u Pardubic. Ve 30. týdnu těhotenství byl Štěpánce diagnostikován hydrocefalus. 10 dní po narození holčička prodělala operaci mozku a byla jí zavedena hadička, pomocí které odtéká mozkomíšní mok. Ten totiž způsoboval zvětšování komor a utlačoval tak mozek, který se díky tomu nemohl vyvíjet. Následovaly další diagnózy, jako je hypotonie, oční a sluchová vada a porucha příjmu potravy. Mezi další Štěpánčiny diagnózy patří genetická chromozomální nebalancovaná přestavba, která je bohužel nevratná a nikdo neví, co všechno dokáže způsobit. Tato kombinace je ojedinělá a v dostupných genetických databázích zatím nespecifikovaná. V roce a půl Štěpánce lékaři doporučili rehabilitační pobyt, který skončil hospitalizací v nemocnici a další diagnózou následkem přetížení organismu, epilepsií.

Štěpánku naleznete i na Facebooku (Naše Štěpánka) nebo na www.nasestepanka.cz, kde se dozvíte další podrobnější informace. Štěpánka se statečně pere s nepříznivým osudem a my bojujeme s ní, za ni a pro ni!

Děkujeme, že pomáháte!

Pokud se chcete zapojit a přispět jakoukoliv finanční částku Štěpánce na účet:

Číslo účtu: 4228732329/0800

VS: 1062019