Již víme pro koho bude Kinobus celé léto promítat!

/ O nás / Novinky / Již víme pro koho bude Kinobus celé léto promítat!

Již víme pro koho bude Kinobus celé léto promítat!

Letos se s Kinobusem vydá sbírková pokladnička charitativního projektu a bude se vybírat pro nemocného Maxíka, návštěvníci budou moci během promítání přispět libovolným příspěvkem a spojit zábavu s účinnou pomocí. Promítání bude jako ve všech předešlých ročnících zdarma.

Dnes 5 letý Maxíček se narodil v termínu a nic nenasvědčovalo tomu, že bude mít zdravotní potíže. V půl roce absolvoval první oční vyšetření, strabismus a dostal brýle. V 7 měsících byl poslán na neurologii pro opožděný psychomotorický vývoj, kde mu byla diagnostikována centrální hypotonie a PMR. Na jeho 1. narozeniny mu lékaři nadělili dárek v podobě magnetické rezonance a týdenní pobyt na neurologii v Motole, neboť jeho vývoj se nikam neposunul. V roce se uměl otáčet na bříško a zpátky. V Motole byl testován na genetice a v Ústavu dědičných metabolických poruch absolvoval další podrobné testy. Dodnes je bez diagnózy, všechna vyšetření a výsledky jsou negativní.

Maxíček se neplazí, neleze, nechodí, nemluví. Ve 2 letech si začal sám sedat atypickým způsobem, ale i za to jsou rodiče velmi rádi. Rehabilitují, absolvovali několik intenzivních terapii dále dochází na logopedii, ergoterapii, hipoterapii, plavání, bobath, kraniosakrální masaže. Nyní čeká Maxíka neurorehabilitační měsíční pobyt. Po dobu rehabilitací udělal Maxík velké pokroky, jak pohybové tak mentální.

Dle lékařů má Maxíček velký potenciál, jak pohybový tak mentální, a jelikož je stále bez diagnózy, pořád má naději.

Podrobnější informace o Kinobusu naleznete na webových stránkách http://www.dpp.cz/kinobushttps://www.kinobus.cz a také na Facebooku: http://www.facebook.com/KinoBusCZ.

Začátky promítání (s ohledem na čas setmění):

17. 6. – 27. 6.                21.45

1. 7. – 18. 7.                  21.30