Cyklistický závod Nova Cup na konci sezóny pomáhal

/ O nás / Novinky / Cyklistický závod Nova Cup na konci sezóny pomáhal

Cyklistický závod Nova Cup na konci sezóny pomáhal

Nova Cup v Mikulově nebyl jenom cyklistický závod. Tesně před startem se pomáhalo.

Cyklistický seriál závodů Nova Cup měl od začátku sezóny jasno. Z každé registrace rodinné Nova jízdy bude věnováno 25 Kč na pomoc dítěti z Nadace Nova. Vyhlášení a předání šeku proběhlo v sobotu 16. září v Mikulově.

Před samotným startem hlavní kategorie na 55 km se pomáhalo potřebným. Předání šeku se zhostil Jan Maxián, hvězda pořadu Tvoje tvář má známy hlas, jeho dcera Rebeka a předsedkyně Nadace Nova Anna Suchá. Obdarovanou se stala osmiletá Patrície, která trpí vícenásobným zdravotním postižením. "Patrička potřebuje dvacetičtyřhodinovou péči a veškeré zdravotní pomůcky jsou finančně náročné, proto jsem požádala Nadaci Nova o pomoc," sděluje maminka Dagmar Ševčíková.

Vozík zabepečila firma Volter s.r.o., jeho hodnota je zhruba 60.000 Kč. "Rehabilitační vozík umožní rodinám s hendikepovanými osobami vrátit se do života," říka Petr Mudra, zástupce české značky.

"Heslem Nadace Nova je přinášet dětem úsměv. Pravda je, že na místě před startem závodu se usmívali stovky lidí, diváci i závodníci. Děkujeme organizátorům Nova Cupu a všem závodníkům za příspěvek, který jsme mohli předát do správných rukou," dodáva Anna Suchá, předsedkyně Nadace Nova.

Publikováno: 19. 9. 2017 Autor: Nadace Nova Sekce: Novinky