Běhej lesy Karlštejn pomohou malé Emilce! Můžeš pomoct i ty!

/ O nás / Novinky / Běhej lesy Karlštejn pomohou malé Emilce! Můžeš pomoct i ty!

Běhej lesy Karlštejn pomohou malé Emilce! Můžeš pomoct i ty!

Emilce byl dán do vínku životní nadhled, stálý úsměv na tváři, snaha učit se nové věci a nezlomná vůle, ale bohužel i dětská mozková obrna - spastická diparéza obou dolních končetin.

Cesta k dané diagnóze byla pro rodinu dlouhá a strastiplná. Lékaři rodičům nešli od začátku moc na ruku. Emilka pro ně byla zdravá, ale líná holčička a maminka jednou z těch, co vidí trávu růst. Naštěstí v roce vzali vše do svých rukou a začali jednat na svou pěst. Rozběhlo se kolečko doktorů, vyšetření a lázeňských pobytů. Od 13. měsíce Emilky již vše klape, jak má a i přes nepříjemný začátek může maminka říci, že měli štěstí na úžasné lidi, co celou rodinu posunuli či motivovali se nevzdat a bojovat.

Každodenní cvičení, slzičky, lázeňské postýlky, odloučení od tatínka, studená kladívka klepající na kolínka, injekce, bolestivé pády přeci jen přinesly ovoce a Emilka od svých tří let chodí. Vše je od té doby veselejší.  Doufáme, že náš cíl je na dosah. Chtěli bychom, aby Emilka jednou nesla aktovku hrdě ke dveřím základní školy, byla usměvavou malou školačkou s co nejmenším omezením. A mohla svět jednou objevovat a těšit se z něj jako zdravé děti.

Finanční dar bude využit na zaplacení 2 hiporehabilitačních pobytů od spolku CH Mirakl v Bohuslavicích, které Emče velmi pomáhají. Emilka absolvovala již tři pobyty a vždy po každém z nich vykvete před očima. Je úžasné, že existuje místo, kde místo lékařských plášťů pomáhá láska k dětem a ke své práci a nadšení pro dobrou věc. Pokud se podaří vybrat více, poputují peníze také na nákup cyklovozíku, aby mohla Emička vyrážet na výlety s rodiči.

Děkujeme, že pomáháte!

Pokud se chcete zapojit a přispět jakoukoliv finanční částku Emilce na účet:

Číslo účtu: 4228732329/0800

VS: 1052019