Běhej lesy Bílá společně s Nadací Nova pomohou Štěpánkovi!

/ O nás / Novinky / Běhej lesy Bílá společně s Nadací Nova pomohou Štěpánkovi!

Běhej lesy Bílá společně s Nadací Nova pomohou Štěpánkovi!

Štěpánek byl krásným svatebním dárkem, protože rodiče zjistili, že ho čekají, 2 týdny po svatbě. Těhotenství probíhalo "relativně" v pořádku. Riziko preeklampsie bylo vysoké z důvodu maminčina vysokého tlaku, ale podle doktorů se rodičům měl narodit zdravý chlapeček. Kvůli komplikacím Štěpánek přišel na svět už ve 32. týdnu těhotenství. Tehdy byl pro rodiče největší šok, že neměl vyvinutou ručičku.

O pár měsíců později rodiče bohužel zjistili, že nevyvinutá dlaň není jediný problém, se kterým se Štěpánek potýká. V roce a půl Štěpánek absolvoval sérii vyšetření a lékaři mu připisovali jednu diagnózu za druhou.

Štěpánek trpí Dandy Walker syndromem, lozí po čtyřech, ale nechodí. Staví se na nožičky, ale má velké problémy s koordinací a stabilitou pohybu. Už skoro rok také Štěpánek bojuje s epilepsií. Vedle toho trpí mentální retardací, zrakovými problémy, poruchou příjmu potravy a atopickým ekzémem.

Neustále Štěpánka kontrolují na různých klinikách a odděleních od neurologie přes genetiku, oční, ušní, kardiologii, imunologii, endokrinologii a kožní až po chirurgii ruky kvůli nedovyvinuté pravé ručičce.

Vybrané peníze Štěpánkovi dovolí intenzivní rehabilitační pobyt – 14denní cvičení v oblečku Theratogs v Arcada Ostrava Poruba. Štěpánek v oblečku cvičí už téměř rok a je to pro něj velice přínosné.

Děkujeme, že pomáháte!

Pokud se chcete zapojit a přispět jakoukoliv finanční částku Štěpánkovi na účet:

Číslo účtu: 4228732329/0800

VS: 1082019